Instructie pagina reparatieset slowfeeders

Nadat je een reparatieset thuis bezorgd heb gekregen ben je op deze pagina terecht gekomen. Ik ga je hier proberen te helpen je slowfeeder weer zo te repareren dat hij weer een tijdje mee kan.

Slowfeeders met gaten zijn niet meer veilig in gebruik en het is verstandig om de te vervangen of te repareren. Zeldenrust Haystack bied geen reparatie service aan, vandaar dit alternatief: een doe het zelf pakketje.

Volg onderstaande stappen om je slowfeeder een tweede kans te geven. 

Stap 1 - Voorbereiding
Maak je slowfeeder schoon. Verwijder alle resten hooi. Eventueel kan je het net wassen op 40 graden in de wasmachine. Verwijder hiervoor alle karabijnhaken en stop de slowfeeder in een oud kussensloop of stevige waszak.

Stap 2 - Gat prepareren
Zoek het gat in je slowfeeder op en zorg dat alle uiteinden van de kapotte mazen 'gebrand' worden zodat ze niet verder kunnen rafelen. 

Stap 3 - Het dichtmaken met nieuw materiaal
Knip een stukje materiaal in de vorm van het bestaande gat. Dus precies zoveel mazen als die er kapot zijn. Dit stukje brand je ook weer net als je met het gat heb gedaan. Nadat je een stukje materiaal op maat heb geknipt leg je het op het bestaande gat en haak je beide delen aan elkaar vast. Ook hier heb ik een filmpje van gemaakt.

Stap 4 - Afhechten

Nadat je het materiaal aan elkaar heb gehaakt moet je alleen nog even de losse eindjes wegwerken en vast plakken door het even heet te maken met een vlammetje.

Lukt het na het kijken van de video niet? Mail gerust met je vragen.

info@zeldenrusthaystack.nl

Super leuk om een foto van je reparatie, suggesties of feedback te sturen over de reparatieset of over deze instructie pagina. Alles is welkom in mijn mailbox.

© 2010 - 2024 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel