Waarom een ZH slowfeeder

Inhoud:

- Zeldenrust Haystack slowfeeders

- voordelen van een goede slowfeeder

- het juiste model kiezen

- wat maakt ons materiaal uniek

Zeldenrust Haystack  produceert verschillende modellen slowfeeders in eigen beheer. Dit betekent dat elk net handmatig in elkaar wordt gezet. Handwerk i.c.m. stevige, speciaal voor ons geproduceerde materialen zorgen voor robuuste netten met een frisse kleur die tegen heel wat paardenkracht bestand zijn. Daarnaast zijn alle modellen uitvoerig getest. Eerst door onze eigen paarden hier op stal, daarna door verschillende paarden in verschillende houderijsystemen. Zo zit er heel veel gebruikerservaring achter elk ontwerp en worden deze nog elke keer verbeterd en doorontwikkeld.
Naast deze unieke netten verkopen wij ook een tweede lijn netten die machinaal voor Zeldenrust vervaardigd worden. Een andere kwaliteit voor een andere prijs.

Slowfeeder 2x2

Voordelen van een goede slowfeeder

  • Loopt jouw paard al zijn ruwvoer door de box?
  • Of trekt je paard grote plukken uit de bak op de paddock en staat hij het heerlijk op de wind op te peuzelen?
  • Geef je ruwvoer en is alles binnen no time op waarna je je paard kan rollen?
  • Je blijft duur ruwvoer kopen en je blijft maar vegen. 

Zomaar even wat praktijk voorbeelden die regelmatig voor komen. Door het gebruik van een hooinet of slowfeeder kan je veel verbeteren. Zo eten paarden langer en langzamer uit een goed afgestemde slowfeeder. Een hooinet passend bij jullie situatie gaat je op meerdere fronten helpen.

- zo verspil je minder duur ruwvoer
- staat je paard minder lang zonder ruwvoer
- daardoor dus minder kans op maagzweren
- minder verveling en stalondeugden
- wordt je paard minder snel te dik
- geen beschadiging aan het gebit door gebruik van zachte materialen

Het juiste model kiezen

Er is een keuzehulp waar je een duidelijke uitleg vind welk net bij welke situatie past. Maar je mag ook altijd bellen of mailen om te overleggen wat voor en nadelen zijn van een bepaald net in een bepaalde situatie. Niet elk net is prettig voor elke situatie. Zo zijn er netten die beter passen bij het individueel voeren van paarden op stal maar andere netten zijn weer perfect voor het voeren van paarden in groepshuisvesting. 

Afdek net op maat

Wat maakt ons materiaal uniek

ZH hooinetten worden gemaakt van zeer hoogwaardig polypropyleen van 4mm dik*. Dit is een knooploos materiaal wat erg sterk is, maar ook erg zacht. Zo krijg je geen slijtage aan tanden bijvoorbeeld zoals sommige paarden hebben bij een metalen rooster.  

*De dikte van het materiaal zegt niet alles, het gaat ook om hoe het product geweven is en van welke kwaliteit polypropyleen.

Het materiaal van ZH is UV gestabiliseerd zodat het ook buiten een lange levensduur heeft.

De mazen hebben een breeksterkte van 160kg, dit betekent dat het sterk is, maar in noodgevallen wel stuk gaat mocht er een paard in vast komen te zitten. Door uniek ontwerp wordt slijtage beduidend verminderd.

De groene lijn netten in de webshop is ook van knooploos polypropileen met een materiaal gewicht van 335gr/m2. Door een andere weving zijn de netten erg soepel. Het grote verschil zit hem in de modellen en de manier van vervaardigen. Doordat deze netten in grotere aantallen fabrieksmatig gemaakt worden hebben ze ook een andere prijsstelling. De netten zijn ook UV gestabiliseerd en hebben ook een draaddikte van 4mm.

Slowfeeder in de wei

 

 

Wil je mij en andere paardeneigenaren blij maken? Deel dan bovenstaand artikel met jouw vrienden op Facebook. Klik op het Facebook icoon hieronder.

© 2010 - 2024 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel