Vorige Artikel 1 van 1 Volgende

Algemene info en advies

Oorsprong
Alle kruiden worden direct bij de importeur ingekocht, deze heeft een uitgebreid assortiment kruiden van ‘humane kwaliteit’. De kruiden worden aangeboden in hun pure enkelvoudige vorm of als samengestelde mix. Ook in de mixen zitten alleen kruiden en zijn absoluut geen toevoegingen te vinden.

Werking
Kruiden kunnen een heilzame werking hebben, echter kan verkeerd gebruik ook echt negatief uitpakken. Blijf altijd bewust van wat jij je paard geeft. Combineer niet zomaar verschillende kruiden of kruiden met medicatie. Laat je goed adviseren door bijvoorbeeld een fytotherapeut of holistisch therapeut. (Zie o.a. Lijst elders op deze pagina) Voor bijna alle kruiden geld dat je ze vier weken mag geven waarna je een stop week inlast.

 

Doping
Verschillende kruiden staan op de dopinglijst. Het gaat met name om kruiden die salycylaten bevatten zoals Berkenblad (Betula pendula) en Wilgenbast (Salix Alba) Maar ook Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) Valeriaan (Valeriana officinalis) Hop (Humulus lupulus) en Kamille (oa Matricaria) staan op de lijst. Doordat doorlopend de regelgeving hieromtrent veranderd en testen gemoderniseerd worden zijn producten niet dopingvrij te noemen.
Daarnaast is een paard welke niet zonder zijn kruidenmix kan misschien niet fit genoeg voor een wedstrijd. Naar onze mening is het verstandig om eerst de klachten op te lossen voordat er wedstrijden gereden worden.

Assortiment
Als je een bepaald kruid niet kan vinden kan het vaak besteld worden, levertijd is meestal maar enkele dagen. Daarnaast is het ook mogelijk om via een therapeut een mix te laten samenstellen door Zeldenrust. Suggesties voor uitbreiding van het assotiment zijn zeker welkom. Bij voldoende animo is er altijd plaats voor uitbreiding met mooie kruiden.

Therapeuten
Hier vind je een Overzicht van terapeuten die met onze kruiden werken. Verder is er een testset verkrijgbaar welke je zelf kan aanschaffen om te laten testen door een therapeut bijvoorbeeld. Voor therapeuten die werken met deze kruiden verzorgen wij o.a. dropshipping.

Info
Wil je meer informatie, zijn nog niet al je vragen beantwoord of ben je als therapeut benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden? Mail naar info@zeldenrusthaystack.nl

© 2010 - 2022 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel