Zeldenrust Haystack produceert verschillende modellen slowfeeders in eigen beheer. Dit betekent dat elk net met zorg handmatig in elkaar wordt gezet. Handwerk icm stevige materialen zorgen voor robuuste netten met een fris kleurtje die tegen heel wat pk's op kunnen. Worden onze slowfeeders met name door paarden gebruikt, ook alpaca's, schapen, geiten en ezels profiteren van de voordelen die de slowfeeders bieden.

Wat kan er in?
Al onze modellen zijn geschikt voor verschillende soorten ruwvoer zoals hooi, voordroog, kuil of stro. Door de juiste keuze van ruwvoer en slowfeeder samen kan je paard de hele dag van zijn ruwvoer genieten. Hierdoor wordt je paard minder snel gestrest, gaat het verveling tegen en voorkomt zo stalondeugden en bijvoorbeeld maagzweren. Paarden die normaal te veel eten als ze in porties gevoerd worden zullen met onbeperkt ruwvoer in de juiste slowfeeder rustiger gaan eten en eerder verzadigd raken doordat ze meer moeite moeten doen voor hun eten.

Eerste keer aanbieden
Ga je voor het eerst uit een (kleinere maas) slowfeeder voeren dan raden wij je aan om de gebruikelijke portie ruwvoer in twee te delen. 1 deel los zoals gewoonlijk en 1 deel in de slowfeeder. Zo is het paard niet direct geheel afhankelijk van wat hij uit de slowfeeder weet te krijgen en zal hij minder gefrustreerd raken. De meeste paarden leren vrij snel hoe het werkt en kunnen met een week ongeveer hun hele rantsoen uit de slowfeeder eten.
Let altijd op een veilige situatie voor je paard. Hang bijvoorbeeld het net voldoende hoog op indien je paard hoefijzers heeft. Een tak van het ijzer kan gemakkelijk in het net haken als je paard slaat naar het net met zijn voorbeen. 

Welke maaswijdte kies ik?
Er zijn 3 verschillende maaswijdtes te vinden in onze shop. Te weten 2x2cm, 3x3cm en 4.5x4.5cm Hieronder proberen we je een handvat te geven hoe je de juiste maaswijdte voor jouw paard kiest.
4.5x4.5cm is de grootste maas in ons assortiment. Deze vertraagd het eten van ruwvoer niet of nauwelijks. Het is dus vooral geschikt om te voorkomen dat je paard door zijn ruwvoer loopt of bijvoorbeeld er in mest. Ook in groepshuisvesting  kan het uitkomst bieden als paarden bijvoorbeeld buiten worden gevoerd en je wil voorkomen dat er grote plukken uit de bak getrokken worden. Zelfs paarden met EORTH kunnen vaak prima overweg met deze netten.Wil je graag dat je paard langer over zijn ruwvoer doet kies dan een andere maaswijdte.
3x3cm vertraagd het eten van het ruwvoer prima en is een gangbare maaswijdte voor slowfeeders die vertragen. Geschikt voor alle soorten paarden en pony's en alle soorten ruwvoer. 
2x2cm is onze kleinste maaswijdte en is met name geschikt voor de 'gevorderde' slowfeeder gebruiker. Is jouw paard een echte schrokop die pas stopt als het op is? Dan kan dit wel eens een goede optie zijn. Kan met erg grove ruwvoeders een echte uitdaging zijn.

Welke maat past bij mijn paard
Maat S
- voor kleinere porties ruwvoer
- voor Shetlanders en kleinere pony's
- voor onderweg in de trailer
Maat M
- individueel gebruik
- middelgrote proties, bijvoorbeeld voor een pony die twee of drie keer per dag zijn net gevuld krijgt.
-hangend te gebruiken en voorzien van 2 karabijnhaken ter bevestiging 
Maat L
- individueel gebruik bij paarden
- vanaf de maat L gaan de porties dusdanig groot worden dat er bijvoorbeeld de hele nacht van gegeten kan worden.
- voorzien van drie ophang punten aan de bovenzijde
Maat XL
- voor extra grote porties en dus lekker lang eten
- voor in groepshuisvesting
- heeft vier ophang punten aan de bovenzijde 
Maat XXL - koordsluiting
- speciaal op maat gemaakt voor 'kleine' baaltjes hooi
- ook geschikt voor meerdere plakken van een grote baal of los ruwvoer
- gemakkelijke en snelle rijgsluiting in de korte zijde van het net
- voor groepshuisvesting
- boven en onder voorzien van karabijnhaken ter bevestiging
- liggend te gebruiken, bijvoorbeeld in een kuubkist of palletbox
Maat XXL - Clicksluiting
- geschikt voor grotere hoeveelheden
- langer eten voor paarden in groepshuisvesting
- door dubbele sluiting met karabijnhaken snel te openen en te sluiten
- opening op de korte kant van het net met 'overslag'
- liggend te gebruiken in bijvoorbeeld een kuubkist of palletbox
- boven en onder voorzien van karabijnhaken ter bevestiging

Kom je er ondanks bovenstaand lijstje niet uit welk net je nodig hebt, bel of mail gerust met je vragen en ik denk graag met je mee wat een passende oplossing kan zijn. Mocht je in een bepaalde maaswijdte een afmeting willen die niet standaard in de shop staat, kan ik altijd kijken of er mogelijkheden zijn tot het op maat maken en naar jouw wensen samenstellen van een slowfeeder.

Onderhoud
Slowfeeders hebben weinig onderhoud nodig. Toch kan het soms fijn zijn om je net een keer te wassen. Dit kan door alle karabijnhaken er af te halen en het net in bijvoorbeeld een kussensloop te wassen in de wasmachine. Het kan op 40oC met een klein beetje wasmiddel.
Beginnende slijtage kan je vertragen door kleine rafeltjes direkt vast te branden met bijvoorbeeld een aansteker. Zo voorkom je verder uitrafelen als er onverhoopt toch een gaatje in komt.

 

© 2010 - 2019 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel