Vorige Artikel 19 van 30 Volgende

Pompoenpitten

€ 11,95 (inclusief btw)

Latijnse benaming
Cucurbita pepo L.

Plantfamilie
Cucurbitaceae

Verpakking
Zakje van 1000gr

Gebruiksduur
Voldoende voor 3x een kuur van ong. 7 dgn.

Dosering
30gr per dag

Orgaan (-systemen)
- darmen

Indicatie
ter preventie van wormbesmetting

Contra indicatie
niet ter vervanging van een wormenkuur

Werking
- anthelminticum, wormdrijvend
- rustgevend (L-tryptofaan)
- diuretisch (vochtafdrijvend)

Contra indicaties
- geen contra indicaties bekend

Inhoudstoffen
- oliën
- fytosterolen
- eiwitten

Vitaminen
- vit B
- vit C

Mineralen
- zink
- selenium
- calcium
- magnesium
- fosfor
- kalium
- ijzer
- koper
- mangaan
- solicium
e.a.

Bewaren
Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren

Let op!
*Voor bijna alle kruiden geld, na een kuur van 3 tot 6 weken minimaal 1 stopweek. Dit bevordert tevens de werkzaamheid.
*Doseringen zijn standaard doseringen en kunnen door een therapeut aangepast worden. Voor pony's minder dan 100kg volstaat een halve dosering.
*Wees altijd bedacht op bijwerkingen of allergische reacties. Reageert je paard anders dan verwacht, stop direct met de kruiden.
*Wil je kruiden combineren met andere supplementen? Let op eventueel kruisallergie of elkaar versterkende of juist verminderende werking.

Het gaat hier om de zaden van de Cucurbita pepo L. Doordat de zaden gepeld zijn wordt de donkere groene kleur zichtbaar. Pompoenpitten zijn smakelijk en worden niet alleen voor paarden gebruikt. Je vind ze terug in veel zaden mengelingen voor bijvoorbeeld knaagdieren maar ook bij de bakker op ons brood.

Pompoenpitten zitten bomvol vitamines, zoals vit. E, B1, B2, B3 en vitamine C. De zaden kunnen tot wel 50% oliën bevatten waaronder essentitiële vetzuren als linolzuur en het omega-3-vetzuur alfalinoleenzuur. Ook bevatten de zaden mineralen als zink, selenium, calcium, magnesium, fosfor, kalium, ijzer, aluminium, chroom, koper, mangaan, silicium, tin en natrium.

Zaden van de pompoen hebben als meest interessante werking misschien wel hun wormdrijvende kracht. Darmparasieten zijn gevoelig voor pompoenpitten door 3-amino-3carboxypyrrolidine en waarschijnlijk ook door de cucurbitine en de vette olie in de zaden.

Pompoenpitten kunnen als kuur ter voorkoming van darmparasieten gegevens worden. Gebruik hiervoor 30gr per dag. Uit de hand voeren of eventueel door het voer mengen.
Maar ook als gezonde snack kunnen pompoenpitten prima ingezet worden.

Naast de werking ter voorkoming van darmparasieten zijn er nog meer gezondheids voordelen aan de pompoenpit toe te kennen door de hoge doses vitaminen die de pitten bevatten.

 

© 2010 - 2022 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel