Slowfeeder tbv grote (ronde) baal, maas 2x2cm, 150x150x150cm

Vorige Artikel 6 van 30 Volgende
€ 339,95 (inclusief 21% BTW)
Voorraad 1 stuk
Aantal

Super grote slowfeeder!

Deze slowfeeder is speciaal gemaakt om in 1 x over een grote (ronde) baal voordroog of hooi te trekken.

Aan de onderkant en zijkant zitten een aantal D-ringen zodat je het net vast kan maken aan bijvoorbeeld de bak waar de baal in komt te liggen.

Met deze maaswijdte van 2x2cm kan het paard beduidend langer over zijn ruwvoer portie doen. Door het vertragende effect kan het paard dus met minder ruwvoer per dag toch lang bezig zijn. Wat met name voor paarden die te zwaar zijn of IR hebben etc een zeer gewenst effect is. Daarnaast blijft het ruwvoer mooi schoon doordat het niet op de grond ligt. Zo heeft uw paard altijd beschikking over schoon ruwvoer wat natuurlijk de spijvertering ten goede komt.

Gebruik je het net voor het eerst? Leg dan een halve protie hooi los naast het net, zo kan je paard leren uit het net te eten, zonder gefrustreerd te raken als hij er weinig tegelijk uit krijgt. Meestal kan je na enkele dagen tot een week de gehele portie uit het net voeren.

Afmeting: ca 150x150x150 cm
Maaswijdte: 2x2 cm
Kleur net: zwart
Afwerking in de kleur roze.

Deze maat hooikussen kan gevuld worden met een grote hoeveelheid ruwvoer en is daarmee uitermate geschikt voor groepen paarden.
Denk aan voordroog of hooi en het verschil in soortelijk gewicht en drogestof gehalte.

Natuurlijk is het ook met deze netten belangrijk om te kijken dat er geen onveilige situaties onstaan voor je paard of pony. Zorg dat het net stevig bevestigd is onderin de bak zodat het niet over de rand kan hangen. Verwijder het net zodra de sluitingen niet meer functioneren of er gaten in het materiaal ontstaan. Wees extra voorzichtig met paarden met hoefijzers, deze kunnen met een tak van het ijzer in de mazen haken. De mazen zijn dusdanig klein dat er geen hoeven in het net vast kunnen raken.

Wil je graag je net een keer opfrissen? Verwijder de ophang-karabijnhaken. Stop het net in een kussensloop of waszak en het net is gewoon op 40 graden te wassen in de wasmachine. 

Wil je liever geen vertragend effect van je hooinet? Kijk dan bij onze slowfeeders met maaswijdte 4.5x4.5 cm.

© 2010 - 2019 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel