Slowfeeder XXL clicksluiting, maas 3x3cm, 100x130cm

Vorige Artikel 6 van 24 Volgende
€ 125,95 (inclusief 21% btw)

Slowfeeder met click sluiting

Met deze maaswijdte van 3cm kan het paard beduidend langer over zijn ruwvoer portie doen. Door het vertragende effect kan het paard dus met minder ruwvoer per dag toch lang bezig zijn. Wat met name voor paarden die te zwaar zijn of IR hebben etc een zeer gewenst effect is. Daarnaast blijft het ruwvoer mooi schoon doordat het niet op de grond ligt. Zo heeft uw paard altijd beschikking over schoon ruwvoer wat natuurlijk de spijvertering ten goede komt.

Gebruik je het net voor het eerst? Leg dan een halve protie hooi los naast het net, zo kan je paard leren uit het net te eten, zonder gefrustreerd te raken als hij er weinig tegelijk uit krijgt. Meestal kan je na enkele dagen tot een week de gehele portie uit het net voeren.

Afmeting: 100 x 130 cm
Maaswijdte: 3 x 3 cm
Kleur net: zwart
Afwerking in de kleuren Rood, Roze, Groen, Blauw, Paars of zwart.

Deze uitvoering is speciaal gemaakt voor bijvoorbeeld een baaltje hooi van 20kg. Natuurlijk kan je er ook los hooi in stoppen. De opening zit aan de korte kant van het net. Verder hebben we bij dit net gekozen voor een sluiting met karabijnhaken. Hierdoor kan het net snel geopend en gesloten worden. Voor de bevestiging zitten er 4 D-ringen aan, op elke hoek een. Zo zijn er meerdere mogelijkheden om het net op te hangen of neer te leggen.

Het is mogelijk om je hooinet een upgrade te geven.
Zo hebben we de SAFETY uitvoering, hierbij zijn de gewone karabijnhaken vervangen door karabijnhaken met een draaisluiting.
Een  andere upgrade mogelijkheid is de RVS, bij deze upgrade worden de haken vervangen door RVS karabijnhaken, deze zullen beduidend minder snel gaan roesten waardoor ze langer soepel open en dicht gaan. Vooral handig als je het hooi voor je paard vaak nat maakt of de netten buiten wil gebruiken. 

Deze maat hooikussen kan gevuld worden met een grote hoeveelheid ruwvoer en is daarmee uitermate geschikt voor groepen paarden.
Denk aan voordroog, hooi of stro en het verschil in soortelijk gewicht en drogestof gehalte.

Natuurlijk is het ook met deze netten belangrijk om te kijken dat er geen onveilige situaties onstaan voor je paard of pony. Zorg dat het net stevig bevestigd is onderin de bak zodat het niet over de rand kan hangen. Verwijder het net zodra de sluitingen niet meer functioneren of er gaten in het materiaal ontstaan. Wees extra voorzichtig met paarden met hoefijzers, deze kunnen met een tak van het ijzer in de mazen haken. De mazen zijn dusdanig klein dat er geen hoeven in het net vast kunnen raken.

Wil je graag je net een keer opfrissen? Verwijder de ophang-karabijnhaken. Stop het net in een kussensloop of waszak en het net is gewoon op 40 graden te wassen in de wasmachine. 

Wil je liever geen vertragend effect van je hooinet? Kijk dan bij onze slowfeeders met maaswijdte 4.5x4.5 cm.

© 2010 - 2019 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel