Slowfeeder XXL koordsluiting, maas 3x3cm, 100x120cm

Vorige Artikel 5 van 24 Volgende
€ 89,95 (inclusief 21% btw)

De uitvoering XXL met sluitkoord heeft de opening aan de korte zijde en is ruim genoeg voor bijvoorbeeld een klein baaltje hooi of een aantal plakken van een grote baal voordroog. Uiteraard zijn hier talloze variaties op te maken. 

De bovenkant wordt dichtgemaakt met een sluitkoord.

Met deze maaswijdte van 3cm kan je paard langer over zijn ruwvoer portie doen. Door het vertragende effect kan het paard dus met minder ruwvoer per dag toch lang bezig zijn. Wat met name voor paarden die te zwaar zijn of IR hebben etc een zeer gewenst effect is. Daarnaast blijft het ruwvoer mooi schoon doordat het niet op de grond ligt. Zo heeft je paard altijd beschikking over schoon ruwvoer wat natuurlijk de spijvertering ten goede komt.

Gebruik je het net voor het eerst? Leg dan een halve protie hooi los naast het net, zo kan je paard leren uit het net te eten, zonder gefrustreerd te raken als hij er weinig tegelijk uit krijgt. Meestal kan je na enkele dagen tot een week de gehele portie uit het net voeren.

Afmeting: 100 x 120 cm
Maaswijdte: 3 x 3 cm
Kleur net: zwart
Afwerking in de kleuren Rood, Roze, Groen, Blauw, Paars en Zwart.

Standaard wordt het hooikussen afgeleverd met vier verzinkte karabijnhaken van 6cm als bevestiging. Met daarnaast een verzinkte karabijnhaak van 5 cm aan het sluitkoord.

Het is mogelijk om je hooinet een upgrade te geven.
Zo hebben we de SAFETY uitvoering, hierbij zijn de gewone karabijnhaken vervangen door karabijnhaken met een draaisluiting.
Een  andere upgrade mogelijkheid is de RVS, bij deze upgrade worden de haken vervangen door RVS karabijnhaken, deze zullen beduidend minder snel gaan roesten waardoor ze langer soepel open en dicht gaan. Vooral handig als je het hooi voor je paard vaak nat maakt of de netten buiten wil gebruiken. 

Natuurlijk is het ook met deze netten belangrijk om te kijken dat er geen onveilige situaties onstaan voor je paard of pony. Hang het net op een hoogte dat het paard met een lage halshouding kan eten maar niet op het net gaat staan. Verwijder het net zodra de sluitingen niet meer functioneren of er gaten in het materiaal ontstaan. Wees extra voorzichtig met paarden met hoefijzers, deze kunnen met een tak van het ijzer in de mazen haken. De mazen zijn dusdanig klein dat er geen hoeven in het net vast kunnen raken.

Wil je graag je net een keer opfrissen? Verwijder de ophang-karabijnhaken. Stop het net in een kussensloop of waszak en het net is gewoon op 40 graden te wassen in de wasmachine. 

Wil je liever geen vertragend effect van je hooinet? Kijk dan bij onze slowfeeders met maaswijdte 4.5x4.5 cm.

Wel vertragend voeren maar nog niet eerder een slowfeeder gebruikt? Begin met een slowfeeder met mazen van 3x3cm. Eet je paard of pony daar nog erg snel uit dan kan je eventueel een nog fijner net overwegen. 

© 2010 - 2019 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel