Slowfeeder L, maas 2x2cm, 75x110cm

Vorige Artikel 3 van 33 Volgende
€ 66,95 (inclusief 21% btw)

Slowfeeder Large

Met deze maaswijdte van 2cm zijn deze netten bij uitstek geschikt voor paarden die blijven eten, te zwaar zijn, insuline resistente paarden ect. Door het vertragende effect kan het paard dus met minder ruwvoer per dag toch lang bezig zijn. Daarnaast blijft het ruwvoer mooi schoon doordat het niet op de grond ligt. Zo heeft uw paard altijd beschikking over schoon ruwvoer wat natuurlijk de spijvertering ten goede komt.

Gebruik je het net voor het eerst? Leg dan een halve protie hooi los naast het net, zo kan je paard leren uit het net te eten, zonder gefrustreerd te raken als hij er weinig tegelijk uit krijgt. Meestal kan je na enkele dagen tot een week de gehele portie uit het net voeren.

Afmeting: 75 x 110 cm
Maaswijdte: 2x2 cm
Kleur net: zwart
Afwerking in de kleuren Blauw, Groen, Paars, Rood, Roze of Zwart

Standaard wordt het hooikussen afgeleverd met twee verzinkte karabijnhaken van 6cm als bevestiging. Met daarnaast een verzinkte karabijnhaak van 5 cm aan het sluitkoord.
Het is mogelijk om je hooinet een upgrade te geven.
Zo hebben we de SAFETY uitvoering, hierbij zijn de gewone karabijnhaken vervangen door karabijnhaken met een draaisluiting.
Een  andere upgrade mogelijkheid is de RVS, bij deze upgrade worden de haken vervangen door RVS karabijnhaken, deze zullen beduidend minder snel gaan roesten waardoor ze langer soepel open en dicht gaan. Vooral handig als je het hooi voor je paard vaak nat maakt of de netten buiten wil gebruiken. (Bestel per net 1 x een upgrade en alle haken worden dan vervangen)

Deze maat hooikussen kan gevuld worden met ongeveer 9 kilo ruwvoer.
Afhankelijk van welk soort ruwvoer je gebruikt. Denk aan voordroog, hooi of stro en het verschil in soortelijk gewicht en drogestof gehalte. Om het net snel te kunnen vullen is er een ruime opening over de hele lengte van het net. Deze is af te sluiten door het sluitkoord door de mazen van het net te rijgen en met de karabijnhaak vast te maken.

Natuurlijk is het ook met deze netten belangrijk om te kijken dat er geen onveilige situaties onstaan voor je paard of pony. Hang het net op een hoogte dat het paard met een lage halshouding kan eten maar niet op het net gaat staan. Verwijder het net zodra de sluitingen niet meer functioneren of er gaten in het materiaal ontstaan. Wees extra voorzichtig met paarden met hoefijzers, deze kunnen met een tak van het ijzer in de mazen haken. De mazen zijn dusdanig klein dat er geen hoeven in het net vast kunnen raken.

Wil je graag je net een keer opfrissen? Verwijder de ophang-karabijnhaken. Stop het net in een kussensloop of waszak en het net is gewoon op 40 graden te wassen in de wasmachine. 

Wil je liever geen vertragend effect van je hooinet? Kijk dan bij onze slowfeeders met maaswijdte 4.5x4.5 cm. Daartussenin hebben we nog het alternatief van 3x3cm mazen.

© 2010 - 2019 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel