*op=op*

Hooikussen XXL, maas 3x3cm, 150x140cm

Artikel 1 van 21 Volgende
€ 129,95 € 99,99 (inclusief 21% BTW)

Hooikussen Extra Extra Large

Deze afmeting is ideaal voor het voeren van grote porties. Zo kan je bijvoorbeeld je kuubkist lekker vol vullen en een groep paarden de hele dag bezig houden.

Gevuld heeft het net uiteraard niet meer de 2 dimensionale afmeting van 140x150 maar wordt het een mooi bol gevuld kussen.

Een hooikussen is een praktische slowfeeder.
Met deze maaswijdte van 3cm kan het paard beduidend langer over zijn ruwvoer portie doen. Door het vertragende effect kan het paard dus met minder ruwvoer per dag toch lang bezig zijn. Wat met name voor paarden die te zwaar zijn of IR hebben etc een zeer gewenst effect is. Daarnaast blijft het ruwvoer mooi schoon doordat het niet op de grond ligt. Zo heeft uw paard altijd beschikking over schoon ruwvoer wat natuurlijk de spijvertering ten goede komt.

Gebruik je het net voor het eerst? Leg dan een halve protie hooi los naast het net, zo kan je paard leren uit het net te eten, zonder gefrustreerd te raken als hij er weinig tegelijk uit krijgt. Meestal kan je na enkele dagen tot een week de gehele portie uit het net voeren.

Afmeting: 140 x 150 cm
Maaswijdte: 3 x 3 cm
Kleur net: zwart
Afwerking in de kleuren Rood, Roze of Paars

Deze uitvoering is speciaal gemaakt om in een kuubkist te gebruiken. Hievoor worden er niet 2 maar vier D-ringen met karabijnhaken aangezet om het net in de bak te bevestigen. Met daarnaast een verzinkte karabijnhaak van 5 cm aan het sluitkoord.

Het is mogelijk om je hooinet een upgrade te geven.
Zo hebben we de SAFETY uitvoering, hierbij zijn de gewone karabijnhaken vervangen door karabijnhaken met een draaisluiting.
Een  andere upgrade mogelijkheid is de RVS, bij deze upgrade worden de haken vervangen door RVS karabijnhaken, deze zullen beduidend minder snel gaan roesten waardoor ze langer soepel open en dicht gaan. Vooral handig als je het hooi voor je paard vaak nat maakt of de netten buiten wil gebruiken. 

Deze maat hooikussen kan gevuld worden met een grote hoeveelheid ruwvoer en is daarmee uitermate geschikt voor groepen paarden.
Denk aan voordroog, hooi of stro en het verschil in soortelijk gewicht en drogestof gehalte.

Om het net snel te kunnen vullen is er een ruime opening over de hele lengte van het net. Deze is af te sluiten door het sluitkoord door de mazen van het net te rijgen en met de karabijnhaak vast te maken.

Natuurlijk is het ook met deze netten belangrijk om te kijken dat er geen onveilige situaties onstaan voor je paard of pony. Zorg dat het net stevig bevestigd is onderin de bak zodat het niet over de rand kan hangen. Verwijder het net zodra de sluitingen niet meer functioneren of er gaten in het materiaal ontstaan. Wees extra voorzichtig met paarden met hoefijzers, deze kunnen met een tak van het ijzer in de mazen haken. De mazen zijn dusdanig klein dat er geen hoeven in het net vast kunnen raken.

Wil je graag je net een keer opfrissen? Verwijder de ophang-karabijnhaken. Stop het net in een kussensloop of waszak en het net is gewoon op 40 graden te wassen in de wasmachine. 

Wil je liever geen vertragend effect van je hooinet? Kijk dan bij onze slowfeeders met maaswijdte 4.5x4.5 cm.

© 2010 - 2019 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel