Slowfeeder L, maas 4.5x4.5 cm, 75x110cm

Vorige Artikel 13 van 33 Volgende
€ 49,95 (inclusief 21% btw)

Slowfeeder Large

Met deze maaswijdte van 4.5cm kan het paard op een vlotte manier zijn ruwvoer eten en toch minder ruwvoer vertrappen.  De mazen van 4.5x4.5 cm hebben niet of nauwelijks een vertragend effect. Daarnaast blijft het ruwvoer mooi schoon doordat het niet op de grond ligt. Zo heeft uw paard altijd beschikking over schoon ruwvoer wat natuurlijk de spijvertering ten goede komt.

De hooinetten met deze maaswijdte kunnen gebruikt worden in stal of op de paddock. Maar ook in de trailer of op het wedstrijd terrein.

Standaard wordt het hooikussen afgeleverd met twee verzinkte karabijnhaken van 6cm als bevestiging op de hoeken en een extra set D-ringen met karabijnhaak aan de bovenkant. Zo wordt het gewicht nog beter verdeeld en zal je slowfeeder langer meegaan. Daarnaast zit er een verzinkte karabijnhaak van 5 cm aan het sluitkoord.


Wil je liever andere karabijnhaken aan het net, er zijn twee opties.
Zo is er de SAFETY upgrade, hierbij zijn de gewone karabijnhaken vervangen door karabijnhaken met een draaisluiting.
Een  andere upgrade mogelijkheid is de RVS, bij deze upgrade worden de haken vervangen door RVS karabijnhaken, deze zullen beduidend minder snel gaan roesten waardoor ze langer soepel open en dicht gaan. Vooral handig als je het hooi voor je paard vaak nat maakt of de netten buiten wil gebruiken. 

Gemakkelijk aan te geven tijdens het bestellen, deze optie kies je dus per net. De standaard haken worden verwijderd en vervangen door de door jou gekozen upgrade.

Deze maat hooikussen kan gevuld worden met ongeveer 9 kilo ruwvoer.
Afhankelijk van welk soort ruwvoer je gebruikt. Denk aan voordroog, hooi of stro en het verschil in soortelijk gewicht en drogestof gehalte. Om het net snel te kunnen vullen is er een ruime opening over de hele bovenkant van het net. Deze is af te sluiten door het sluitkoord door de mazen van het net te rijgen en met de karabijnhaak vast te maken.

Natuurlijk is het ook met deze netten belangrijk om te kijken dat er geen onveilige situaties onstaan voor je paard of pony. Hang het net op een hoogte dat het paard met een lage halshouding kan eten maar niet op het net gaat staan. Verwijder het net zodra de sluitingen niet meer functioneren of er gaten in het materiaal ontstaan. Wees extra voorzichtig met paarden met hoefijzers, deze kunnen met een tak van het ijzer in de mazen haken. De mazen zijn dusdanig klein dat er geen hoeven in het net vast kunnen raken.

Wil je graag je net een keer opfrissen? Verwijder de ophang-karabijnhaken. Stop het net in een kussensloop of waszak en het net is gewoon op 40 graden te wassen in de wasmachine. 

Wil je graag een echt vertragend effect van je hooinet? Kijk dan bij onze slowfeeders met maaswijdte 3x3 cm.

Maat
L

Afmeting
110 x 75 cm

Inhoud
9kg ruwvoer

Sluiting
Koord sluiting

Kleur net
Zwart

Kleuren afwerking
Blauw, groen, pars, rood, roze of zwart

© 2010 - 2019 Zeldenrust Haystack Slowfeeders & Kruiden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel